Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТБившият министър на МВР Младен Маринов предизвика бурно

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТБившият министър на МВР Младен Маринов предизвика бурно
Коментари Харесай

Младен Маринов със смайващо признание в НС: Полицията винаги е била използвана за политически цели

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Бившият министър на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов провокира бурно раздвижване - крясъци и смях като съобщи от трибуната на Народното събрание, че " Полицията постоянно е била употребена за политически цели ". Като чу реакциите и разбра какво е споделил, продължи: 

" Но, от тези, които са желали да нахлуват в Народно събрание. "

Първо той се обърна към Арман Бабикян за изявлението му да не се стига до пердах:

" В педишното Народно събрание атакувахте служителите на реда, че са еничари, в този момент сте по-благосклонен към служителите на реда и към този момент сте ориентиран към техните ръководители. Вие като добър юрист не би следвало да издавате присъди от тази естрада преди комисията да е направила съответните инспекции с констатации. Иначе вършим внушения. Ако по този начин тръгне един развой, къде е спортното начало?! "

" По отношение на полицейското принуждение, аз като министър и жител, непрекъснато гледах предавания по какъв начин не спокойно протестиращи жители атакуваха полицейски чиновници. В целия свят, когато се атакуват полицейски чиновници с водни револвери и запалителни субстанции и камъни, полицейските чиновници имат право да употребяват физическа сили по избрани законови процедури. Включително и сълзотворен газ. Аз не видях служители на реда да бият спокойно протестиращи. ".. последваха бурни крясъци в Парламента. 
" Знаете ли кой ни връща в тъмните времена - служебното държавно управление и неговите дейности ", продължи той. Ние също сме за такава инспекция. 

Полицаите са работили съгласно закона в отбрана на своята цялост и публичен ред. Винаги са правени инспекции и констатации при нарушавания. 

Призовавам ви да запазим достойнстовото на българския служител на реда. 

Аз като някогашен служител на реда ви споделям, че сме минали през доста такива ситуции и постоянно полицията е била употребена за политически цели. "

Отново последваха крясъци и той се поправя с допълнение: " От тези, които посредством нея желаят да влязат в Народно събрание... Нека се изслушваме... На кое отлично... Нека комисията да извърши своите инспекции, дано те да са справедливи. Но дано да бъдат осъществени инспекции по какъв начин бяха унижавани членове на ГЕРБ в предизборна акция. " - приключи министърът.  
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР